Forum - Topic

Onderwerp: Dood en begraven

Steventje
Site Admin
Offline
Berichten: 1642
Gepost op 28-10-2008 om 19:35u
Dood en begraven

Tijdens het buitenspelen zitten de leidsters van een peuterspeelzaal in de zon. Ze kijken naar de spelende kinderen. De kinderen zijn druk op fietsjes en in de zandbak. Ze zijn zoet aan het spelen en de leidsters zien dan ook geen noodzaak er vlak bij te gaan kijken.
Als de kinderen eenmaal binnen zijn, wordt er na een uurtje fruit gegeten. Dan blijkt pas dat er een kind mist. Niemand kan hem vinden. De hekken zijn gesloten, de slaapvertrekken zijn leeg en ook op het toilet is niemand. Als aan de kinderen wordt gevraagd waar Thomas is, wordt geantwoord: "Dood".

De leidsters snappen er niets van. Pas als een van de kinderen vertelt dat ze begravenisje hebben gespeeld slaat de schik de leidster om het hard. Even later wordt thomas dood uit de zandbak opgegraven, waar hij rustig in een kuil was gaan liggen om zich door zijn vriendjes te laten begraven.

Waar of niet waar?
Het verhaal is waar gebeurd en vond enige jaren geleden plaats in Vlaanderen. Het verhaal lijkt op een (eveneens waar gebeurd) incident in 1999 in een zwembad in Nederland:

Jongen overleden na ongeval in zwembad

Vanmiddag is in het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen een 16-jarige jongen uit Delft overleden. Hij verbleef met een vriend en diens ouders op een camping in Echten en deed vanmiddag samen met een aantal anderen in het zwembad van die camping een spelletje 'wie kan het langst onder water blijven'.

Nadat de betreffende jongen al een aantal keren een poosje onder water was gebleven werd bij de laatste keer zijn vriend ongerust omdat het nu wel lang duurde. Hij haalde zijn vriend naar boven waarna bleek dat hij zuurstofgebrek had. Omstanders reanimeerden terstond waarna hij per ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis. Medische hulp hielp niet meer

< < < Terug < < <
Reacties

Lorenzorisack
Topposter
Offline
Berichten: 1698
Gepost op 28-10-2008 om 21:24u
Love broodjeaap
Dit had ik nog niet gelezen echter.

Moet wel hard aangekomen zijn voor de ouders. En hoe zullen die kinderen er op terugkijken als ze ouder zijn ... ? Echt erg

Steventje
Site Admin
Offline
Berichten: 1642
Gepost op 29-10-2008 om 11:01u
Maar wat ik niet snap he, is dat begrave jochie nou dood of niet nee toch?

Lorenzorisack
Topposter
Offline
Berichten: 1698
Gepost op 29-10-2008 om 11:38u
Ja, deze is dood. Het staat er zelf letterlijk in:
Quote:
Even later wordt thomas dood uit de zandbak opgegraven,, waar hij rustig in een kuil was gaan liggen om zich door zijn vriendjes te laten begraven.

Steventje
Site Admin
Offline
Berichten: 1642
Gepost op 29-10-2008 om 17:12u
Haha sorry ny gezien:$

Steventje
Site Admin
Offline
Berichten: 1642
Gepost op 31-10-2008 om 16:31u
SLOT

Dit topic gesloten.